Ünnepi jó kívánság
Magyarország átfogó egészségügyi szűrőprogramja

A Strathmann GmbH & Co KG a MÁESZ stratégiaia partnere

Lapozható információk

Lapozható információk a tejcukorérzékenységről és a prosztatagyulladásról

Hasznos információk a prosztata-gondokról

Hasznos információk a prosztata-gondokról

Tejcukorérzékenység, laktózintolerancia, teszt...

Tejcukorérzékenység, laktózintolerancia, teszt...

A A A

Laktaz_enzimTejcukor érzékenységről (laktózérzékenységről) szóló összeállításunk rövid áttekintést kíván nyújtani Önnek ezen enzimhiányos állapot természetével, diagnózisával kapcsolatban és néhány információval, jó tanáccsal szeretné Önt segíteni a kezdeti eligazodásban.

A tejcukor-érzékenységről tejcukorérzékenyeknek 1. részAz alábbi ismertetőben dr.Barna Mária a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke tanulmányát adjuk közre 2 részben a laktóz-intoleraciáról. Az 1. rész röviden vázolja, mi a tejcukorérzékenység, milyen szerepe van a tejnek a szervezet működésében, mi történik, ha a tejcukor nem szívódik fel, milyen panaszokat és tüneteket okoz és hogyan diagnosztizálható a tejcukor-intolerancia.

A tejcukor-érzékenységről tejcukorérzékenyeknek 2. részA Tejcukor-érzékenységről készült tanulmány 2. részében szó van a tejcukor-érzékenység formáiról, így a szerzett, vagy másodlagos tejcukor-érzékenységről, az elsődleges veleszületett-, és az elsődleges felnőtt típusú tejcukor-intoleranciáról, végül a teendőkről.

breadA lisztérzékenység gyakran párosul laktózérzékenységgel, mint társuló betegséggel. Lisztérzékenység - ókori betegség modern köntösben címmel az alábbi cikket a Semmelweis Figyelő tette közzé:

A tejcukorérzékenység étrendi kezelése, a fogyasztható termékek köreVarga Zsuzsa, főiskolai adjunktus (Semmelweis Egyetem, Egészségügyi Főiskolai Kar, Dietetikai Tanszék) cikke a tejcukorérzékenység diatetikai kezelésérő. A cikk teljes címe:  A tejcukorérzékenység étrendi kezelése, a fogyasztható termékek köre

Laktózérzékenység : Töltse ki a kérdőívet - kiderül, laktózérzékeny-e!Töltse ki a kérdőívet - kiderül, laktózérzékeny-e! Így képet kaphat arról, hogy fennállhat-e az Ön esetében a tejcukor érzékenység, a laktóz intolerancia. Nem is gondolunk arra, mi minden tartalmazhat laktózt.